tisdag 24 januari 2012

Att auktionera ut tortyrskadade till lägstbjudande

Stoppa människohandeln i Sverige!
Fler händer i vården!
Välfärd åt alla!


Utauktionering av människor till lägstbjudande förbjöds i svensk lag 1918. Läs min blogg Landstinget säljer ut tortyrskadade för 1 miljon kronor.

Nästa vecka fattar Stockholms läns landsting beslut om vem som ska får uppdraget att erbjuda behandling till tortyrskadade. Det är sådana som lever hela livet med psykiska trauman, som naturligtvis också påverkar den kroppsliga hälsan, arbetsförmågan, äktenskapet, alkoholbruket, relationerna till barnen etc. Om en sådan person blir i bättre psykisk balans - vad är det värt?

Enligt Filippa Reinfeldt och chefsläkaren Henrik Almquist tycks det inte vara värt en miljon i alla fall. För det är skillnaden mellan den erfarna och effektiva Röda Korset och den inom detta område oerfarna WeMind, som vare sig har personal, lokaler, rätt kunskap eller erfarenhet.

Så här skriver Aftonbladet: "Om RKC:s verksamhet hade varit kvalitativt svag hade beslutet varit försvarbart. Men den håller hög kvalitet. Den får näst högst kvalitetspoäng i landstingets utvärdering och högre än WeMind AB. Om RKC:s verksamhet hade varit orimligt dyr hade beslutet varit försvarbart. Men Röda Korsets anbud är prismässigt näst lägst."

Så här skriver ExpressenWeMind har heller inte påstått att de kan sådant. De erbjöd inte bara vård till lägstbjudande, de fick också lägst ”kvalitetspoäng”, vilket förklaras på WeMinds hemsida: ”Helhetsbetyget drogs dock ner till en 3a av att vi har ringa erfarenhet av det exakta området .

LÄS MER
Tortyrskadade till salu  Expressen 23.1.2012
Tortyroffer sätts i oprövade händer  Staffan Mjönes 9.1.2012
Politikerna sätter vården av tortyrskadade på spel  Aftonbladet 4.12.2011

MIN BLOGG
Landstinget säljer ut tortyrskadade för 1 miljon kronor  3.12.2011

http://intressant.se/intressant
http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/106774/4484844 

1 kommentar:

  1. Bra! Det är skandal att tortyroffer ska behandlas av amatörer. Jag hoppas att beslutet ändras.
    Wilhelm von Warnstedt

    SvaraRadera