söndag 16 december 2012

Konkurrenspolitikens destruktiva effekter

Nu blir jag så där arg igen. Invärtes rasande. Har egentligen mest lust att gå ut och skrika. "Förstår ni ingenting? Varför låter ni det här ske?"

Det är många artiklar i morgontidningen som åstadkommer detta. När jag snurrar runt på nätet så ser jag ännu mer som upprör mig.

Moderaterna vid vägs ände vad gäller privatiseringar  DN 16.12.2012
Det verkar vara de själva som äntligen inser det! Men räcker det att två moderater säger så? Det verkar väldigt svårt för ministrar med vettiga åsikter att få gehör. I största allmänhet tycks moderaterna ha gott om dåliga politiker.

Ideell läxhjälp nekas halv miljon i bidrag  DN 16.12.2012
Stockholmsmoderaterna lovade att möjligheten till rut-avdrag för läxhjälp inte skulle påverka möjligheten till gratis läxhjälp för dem som inte kan betala. Nu söker den ideella föreningen Mattecentrum pengar till lön för en person som ska samordna den obetalda läxhjälpen för 4000 barn. Men de får avslag! Pratet om integration är - bara prat. Utan innehåll.

Svenska fiskare dumpar räkor för att öka vinsten  DN 15.12.2012
"Trots forskarnas varningar fiskas i dag bara ett av fem fiskebestånd i EU hållbart, vilket är följden av en ohållbar fiskeripolitik och yrkesfiskets lobbying". Fast de här fiskarna bryter mot lagen för att hålla priserna uppe - fiskeflottan är för stor. Problemet är känt sedan 1988, men inte en enda fiskare har bötfällts eller dömts, och Eskil Erlandsson har gjort ingenting.

Demokrati som hinder för EUs fria rörlighet  LO 14.11.2012
Även LO har vaknat sent. Nej-sägarna talade om att EU skulle innebära minskat inflytande från folken, och det är precis vad som skett. Och för att bevara unionen krävs ytterligare centraliseringar av besluten, t.ex. när det gäller bankerna.

Att Alliansen (läs: moderaterna) är den absolut sämsta regering vi kan ha när det gäller hållbar utveckling står klart (kemikalierna möjligen undantagen). Jag är inte säker på att socialdemokraterna är så mycket bättre. En rödgrön röra, beroende av Miljöpartiet, är troligen det minst dåliga alternativet. Mer miljöparti behövs också i EU!

TIDIGARE BLOGGAR
Ekonomi   

http://intressant.se/intressant 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar