måndag 17 december 2012

SKRIV PÅ FÖRÄLDRAVRÅLET!

Politiker med mod och handlingskraft sökes!
Det är rubriken på artikeln i Aftonbladet den 14.12.2012. Det är alla föräldrars och far/morföräldrars vrål det handlar om. Rädda klimatet! Offra inte våra barn!

Det blev 5 000 namn första veckan. Men det borde vara minst 1 miljon!
Jag ha inga barnbarn i Sverige. Men jag tänker ofta på min familj i Bhopal, Indien, som varje vår klagar över att värmeperioden bara blir varmare. Hur ska det gå för dem?

Läs också Klimatångest, Läkare för Miljön 15.11.2012.

http://intressant.se/intressant

2 kommentarer:

 1. Om de verkligen bryr sig om våra barn, vår miljö och vårt klimat så borde de kräva ett omedelbart förbud för vedeldning och pelletseldning i våra villakvarter och berätta för alla hur skadlig denna eldning är!
  Läs fakta här:

  Lungspecialister och läkare om den dödliga vedröken:
  http://www.youtube.com/watch?v=jaxSgglRpLY

  Sanningen om den skadliga, giftiga och cancerframkallande vedröken som är 12 gånger mer cancerframkallande än cigarettrök!!!
  http://www.thedeadlywoodsmoke.blog.com/

  http://www.ipetitions.com/petition/friskluft/

  SvaraRadera
 2. Trä är en förnybar råvara. Eldning med träprodukter bidrar inte till utsläppen av växthusgaser och påverkar därför knappast klimatet. Ska vi tänka framåt, på våra barnbarn och deras barnbarn, är ved- och pelletseldning mycket bättre än kol- och oljevärme. Svensk el produceras idag fr.a. med vatten- och kärnkraft. Många protesterar mot fler vindkraftverk. Vi måste tänka oss noga för hur vi använder elen, eftersom elkraften aldrig kan ge oss lika mycket energi som oljan. Det är slöseri att använda en så fantastisk energiform som el till värme. Den behövs bl.a. i industrin, där överskottsvärmen också kan tas till vara. - Men naturligtvis måste man ha bra pannor som förbränner ved och pellets till hög temperatur och som har bra filter. Då minskar de skadliga avgaserna. Man kan använda solvärme till varmvattnet, åtminstone sommartid. Och isolera sina hus, så att mindre värme behövs. Idag går allt fler över till fjärrvärme, jordvärme, bergvärme. Det är bra och ren värme! Ofta används ved och pellets bara som komplement när det är som kallast. Med tanke på hur enormt mycket renare luften i samhällena är idag jämfört med när jag växte upp (ved, kol, oblyad bensin etc) så är jag inte oroad. Vi ska inte jämföra oss med länder som inte är så organiserade och framåt som Sverige. Ved- och pelletseldning kommer aldrig bli en stor vara här.

  SvaraRadera