fredag 27 april 2012

DN vet vad vi ska äta

- Det viktigaste kostrådet ur hälsosynpunkt är: Rör på dig mycket och undvik tomma kalorier från fasta och flytande födoämnen.
- Det viktigaste kostrådet ur miljö- och klimatsynpunkt är: Var återhållsam med rött kött.

Färre kolhydrater - då minskar vikten snabbt är rubriken på en artikel i DN 27.4.2012. De har jämfört tre bantningsdieter: en som har lågt innehåll av kolhydrater, en som har lågt innehåll av fett och den klassiska medelhavsdieten. Däremot har de inte funnit några tillräckligt stora studier för LCHF (low carb high fat), så den är inte inkluderad.

DN finner att man går ner lika mycket i vikt, vilken diet man än väljer. Välja bör man göra utifrån vem man är och vilket mål man har för blodsocker, blodfetter etc (förutom vikten, alltså). Bilderna av måltiderna påminner mycket om tallriksmodellen, som ju tillåter att man varierar mängderna utifrån vem man är.

Det påminner mycket om vad jag själv skrev i min blogg 28 januari Vad är det egentligen vi ska äta?. Andra bloggar om mat hittar du här. Nedan hittar du lite bilder som kanske kan vara till stöd. http://www.intressant.se/ping/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar