tisdag 15 november 2011

Nu ska Storstockholms befolkning auktioneras ut!

Alliansen i Stockholms läns landsting är stark. Här vill man frigöra all välfärd, all infrastruktur från politikernas inflytande. Genom att ge storpåsen med pengar till en privat beställare så gör man i ett slag ett antal offentliga upphandlingar till icke offentliga.

Politikerna är våra valda representanter, de får våra skattepengar att använda för bra saker för oss, skattebetalarna. Just nu ser vi vad alliansens politiker i kommunerna gjort med våra skattepengar: flyttat dem till skatteparadis. Landstingspolitikerna håller också på. Capio St Göran (St Görans sjukhus) har betalat 16 700 kr i skatt på en vinst av 481 miljoner.

Men alliansens politiker i landstinget har inte fått  nog. Det diskuteras att lägga ut hela beställarfunktionen på ett enda privat företag. Dvs man ger privata företaget en jättesumma pengar och talar sedan om att företaget ska upphandla sjukvård åt oss.

Detta betyder att man auktionerar ut hela befolkningen i Stockholms län till lägstbjudande. Denna gör sedan icke transparenta upphandlingar från andra privata företag. Är det någon som tror att vinsterna kommer att stanna kvar i Sverige och investeras i mer personal?

Dessutom tänker man auktionera ut våra resor i skärgården. Alla pengar ska ges till ett enda företag som sedan ska beställa små båtar som går hit och dit. Tanken är också att detta företag ska köpa upp befintliga småföretag.

Är det någon som tror på en mångfald av utförare? Hur blir detta konkurrens? Är det någon som tror att vinsterna kommer att stanna i Sverige och investeras i nya båtar?

LÄS MER
Att lägga all skärgårdstrafik på en aktör gagnar ingen   DN Sthlm debatt 15.11.2011

MINA BLOGGAR
Människor säljs på auktion till riskkapitalbolagen  8.11.2011


http://intressant.se/intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar