söndag 21 december 2014

Jag tillhör inte Björn Söders folk

Björn Söder talar som om han är en del av det svenska folket. Men det är han inte. Han tillhör den minoritet på 13 % som röstade på Sverigedemokraterna. Men inte ens alla de är fascister - de har bara inte förstått att SD är ett nyfascistiskt parti.

Så här sade han i en riksdagsdebatt med Adnan Dibrani 16.10.2013:
"Herr talman. Jag tycker det är lite fräckt av Adnan Dibrani att komma hit som invandrare, som han stoltserar med, och förringa Sverige, svenskheten och det svenska folket. Jag tycker det är lite fräckt att stå här i Sveriges riksdags kammare, Sveriges högsta beslutande organ, och förringa mitt folk, svenska folket. Det tycker jag är lite fräckt."

Jag anser att det är Björn Söder som förringar oss 87 %. Vi som inte vill förknippas med honom eller med dem som har samma värderingar som han.

Det diskuteras om Björn Söder och hans partikamrater kan kallas fascister eller nazister. Att partiet har nazistisk bakgrund är klart. Historikern Henrik Arnstad anser att SD, liksom systerpartier i Europa, är neofascistiskt. Man använder inte beteckningen fascism, men politiken är densamma: att exkludera vissa medborgare från den egna nationen i syfte att "rädda" nationen. Arnstad anser det vara mycket viktigt att beteckna partiet med dess rätta namn - fascistiskt.

Enligt SD kan alla bli svenskar om man lär sig svenska språket och tar till sig delar av kulturen - t.ex. mänskliga rättigheter. Är det en mänsklig rättighet att kunna bli riksdagsman i det land där man är medborgare? Eller är det "lite fräckt"?

"Sverigevänner" och "svenskfiender" är begrepp som frekvent används av grupper som är ännu mörkbrunare och nazistiska än SD - Svenskarnas parti, Nordfront m.fl. Men även Björn Söder och Jimmie Åkesson har anammat begreppen, och de återfinns i motionen om intensifierat arbete mot svenskfientlighet.

Två intressanta saker finns när det gäller fascisterna/nazisterna/rasisterna:
- Många av dem skulle vara bland de första att fängslas vid ett fascistiskt maktövertagande. Bråkstakar och kriminella fanns det noll tolerans för i Hitler-Tyskland, de hamnade i koncentrationsläger.
- De vill ha stopp på invandring till Sverige - men förväntar sig att andra länder med glädje öppnar sina famnar för dem själva när de vill bli invandrare. Gärna i USA, ett land som består av invandrare, eller Indien, känt för sin multikultur och mångfald.

Frågan är också vem som är och vem som inte är invandrare. Och hur man betecknar "svensk". Samerna kom hit från nordost för ca 10 000 år sedan. För ca 5 000 år sedan kom invandrare söderifrån till Uppsalaslätten - först jägare/fiskare, sedan bofasta bönder. Långsamt migrerade de längst kusterna på båda sidorna av Östersjön. Med ökande befolkning, handel och krigshärjningar ökade utbytet av gener, kultur och traditioner.

Idag kan inte ens SD hålla reda på att deras favoritmusik kommit hit via Nordamerika. (Vad vet de om Orsa-polskor, troligen den mest unika bevarade musiken i Sverige?) Eller att manlig folkdräkt med knäbyxor har ursprung i modet i det franska hovet. (Jag tror att de numera vet att luckan ska vara fram.) Vet de ens vilka efternamn och släkter som har sitt ursprung i Vallonien?

Och hur är det med dem som har danska rötter? Borde inte många skåningar - deras språk känns ju verkligen osvenskt, och de har många seder, byggnadsskick mm. som inte finns norr om Skåne - migrera tillbaka till andra sidan Öresund? T.ex. Björn Söder? Eller ska vi acceptera att det räcker med ett svenskt medborgarskap för att räknas som svensk, även om man har sitt ursprung i Skåne?

Jag skäms - SKÄMS!!! - över att Björn Söder är andre vice talman. Och jag kommer aldrig - ALDRIG! - att tillhöra Björn Söders folk.

Dessutom är jag SVENSKVÄN och SVERIGEVÄN. Jag gillar det här landet, även om jag inte gillar allt i landet. T.ex. gillar jag inte fundamentalism - oavsett från vilket håll eller vilken rörelse den kommer.

MINA BLOGGAR OM RASISM
Jultomten - ett exempel på kulturblandning  1.1.2015
Vi måste hålla fascismen stången!  29.12.2014
När Sverige inte var svenskt  8.9.2014
DNA och musik följer inga gränser  19.8.2014

OM BJÖRN SÖDER
Björn Söder, du är inte min talman  Britta Eriksson, Expressen 19.12.2014
Den leende nationalismen  DN 16.12.2014
Karlsson tar Söder i försvar  DN 17.12.2014
Söder: Jag är missförstådd Aftonbladet 15.12.2014
Historiker jämför Björn Söder med Hermann Göring  Metro 29.9.2014
9 saker vi inte ska glömma att Sveriges andre vice talman sagt och gjort Omtalat.nu 29.9.2014
Björn Söder (SD) varnade för penisfodral i talarstolen  Aftonbladet 21.11.2013
Björn Söder började gråta efter att ha hittat en "sillamacka" bland mörka moln  Inte rasist men 6.2.2013

OM SVERIGEDEMOKRATERNA OCH DERAS HISTORIA
Här är det ideologiska stoffet som visar fascismen i SD  DN 21.12.2014
Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti  DN 15.12.2012
Sverigedemokrater mer kriminella än invandrare  Aftonbladet 18.12.2014
Kent Ekeroths motion väcker starkt motstånd  Expressen 13.12.2014
SD:s sjukaste motioner - hela listan  Dagens arena 11.11.2014
När det verkligen gäller står ST framför Karl XII-statyn med stridsropet "bevara Sverige svenskt"  Lars Lindström, Expressen 8.12.2014
Hjälp oss påminna om SD:s historia  Expo 6.2.2013
SD och 30 november  Sverigedemokraternas svarta bok 30.11.2014
SD och 30 november  Motargument.se 30.11.2013
Sverigedemokraterna, nazisterna och Karl XII  Sverige är inte världens navel 27.11.2013
Sverigedemokraternas nazistiska förflutna  Polismasaren 17.10.2013
Sverigedemokraterna plagierar Herman Lindqvist  Sourze.se 16.12.2006
Sverigedemokraternas historia  Anna-Lena Lodenius 2009
SD-toppens kärlek till Lund obesvarad  Sydsvenskan 19.5.2010


http://intressant.se/intressant 
#intemintalman

#intedittfolk  

3 kommentarer:

 1. Min undran: anser du att taktiken hittills från de sju partierna att inte tala med SD (i debatt eller annat) är rätt? Om inte, vad skulle du föreslå?
  I förberedelserna för Gbg-händelserna 2001 myntades begreppet konfrontativ dialog; man talar med varandra men utan avsikten att hålla med varandra, däremot för att förtydliga och kunna hantera varandra (på den spelplan som var det internationella mötet i Gbg).
  Som sagt, isolering (kan ge martyrskap, därmed mer stöd) eller någon form av utbyte?

  SvaraRadera
 2. Henrik Arnstad säger att man ska visa enad front - att det inte handlar om vänster-höger, utan mörkbrunt mot regnbågen. Jag tror inte det går att jämföra med Göteborg där det dock fanns en god vilja från båda sidor. Hos SD finns ingen god vilja till människors lika värde, jämlikhet, mänskliga rättigheter, reell demokrati etc - vilket det faktiskt gör i övriga partier.

  Jag tror att media har en stor roll att fylla när det gäller att tala om vad som VERKLIGEN sägs, står i partiprogrammet etc. Det är så lätt att bara lyfta upp en enda fråga, glömma de övriga.

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet ! inget att tillägga

  SvaraRadera