tisdag 12 juni 2012

Urusel kvalitet på Alliansens politiker

Nu är det Kent Persson (m) som gjort bort sig. En partisekreterare som inte vet vad som är på gång. Och som då föreslår något som redan är på väg!!!

Dessutom förstår jag inte varför det bara är kommunernas äldreboenden som ska ha speciell tillsyn. Kommunerna driver sjukvård och omsorg också för andra grupper som har svårt att föra sin egen talan. De har gruppboenden för utvecklingsstörda, psykotiska och andra handikappade, i olika åldrar. Varför ska det finnas en åldersgräns - vissa får sina boenden och tjänster granskade, andra inte. Utan hänsyn till behov. Jag skulle välkomna en undersökning om hur de utvecklingsstörda som inte har tillgängliga föräldrar får sin sjukvård tillgodosedd.

Och varför är det bara boenden som ska granskas? Det finns avlastningsplatser för äldre, sysselsättningsverksamheter för psykotiska, dagverksamheter för olika grupper, vård och omsorg i hemmet. Varför ska dessa insatser inte granskas?

Hade det inte varit bättre att han nappat på Socialstyrelsens förslag att höja ribban för alla som vill starta äldreboenden, inklusive kommunerna?

LÄS I DN
Småpartier kritiska mot M efter fadäsen  DN 12.6.2012 (ej på nätet)
Vem är mest Juholt?  Viktor Barth-Kron, DN blogg 11.6.2012
M: Myndighet ska syna äldreboenden  DN 10.6.2012
Krav på skärpning inom äldrevården  DN 3.6.2012

TIDIGARE BLOGGAR
Centerpartiet: avgå!  29.5.2012
Dålig kvalitet på Alliansens politiker?  18.3.2012


http://intressant.se/intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar